Hoe beveilig ik mijn boot

Waterliefhebber

In Nederland hebben we veel waterliefhebbers. We zijn ook een land met veel water natuurlijk. We hebben een mooie kustlijn. Helemaal van Zeeland tot in het uiterste noorden in Duitsland. 

Wij Nederlanders houden dan ook van een dagje strand. Lekker slenteren over het zand en genieten van een hapje en een drankje in één van de vele strandpaviljoens. 

Daarnaast zijn er veel Nederlanders die het nog wat groter aanpakken. Deze Nederlanders hebben een boot om wat verder het water op te gaan dan alleen een aantal meters uit de kustlijn. Met een boot het water op gaan geeft het ultieme gevoel van vrijheid.

Ben jij nou de trotse eigenaar van een boot, dan wil je deze natuurlijk graag beveiligen tegen ongenode gasten. Hieronder geven we een aantal tips voor bootbeveiliging.

Bootbeveiliging

Het beveiligen van een huis dat kennen we wel. Maar hoe gaat bootbeveiliging in zijn werk? Nou, eigenlijk is er veel overlap in het beveiligen van je boot ten opzichte van het beveiligen van je huis.

Ten eerste geld dat ook bij een boot het verstandig is de ramen en deuren en dergelijke gesloten te houden als je deze achterlaat. Dus ga je weer naar je huis of ga je maar een aantal uren het vaste land op, doe de deuren dan op slot en zorg dat de ramen gesloten zijn. Doe je dit niet, dan kan iemand al snel binnen dringen.

Het ultieme beveilingsinstrument is toch wel de camera. Bij veel woningen zijn camera’s geïnstalleerd, maar dit kan ook bij een boot. Bij woningen werken de camera’s veelal via de wifi. Dat is bij een boot die in een haven ligt wellicht wat lastiger. Het is even de vraag of je in de haven voldoende wifi hebt. Heb je dit wel, dan is een camera snel geregeld. Maar ook een wat geavanceerdere camera die rechtstreeks op elektra aangesloten moet worden kan natuurlijk prima. Deze zijn vaak wel wat duurder. Maar daar krijg je dan ook een camera voor die meer mogelijkheden bied. Zo kunnen geavanceerdere camera’s bijvoorbeeld beelden direct doorsturen naar een externe server waardoor de beelden goed bewaard blijven.