Beste soorten beveiligingen voor thuis

Eigen huis en tuin

Als je in het bezit bent van een eigen huis en tuin, dan ben je waarschijnlijk de koning te rijk. Je hebt een eigen stulpje dat echt van jouw is. Het is jouw paleisje. In dit huis heb je waarschijnlijk samen met je gezin de nodige waardevolle spullen liggen. Denk alleen al aan de foto’s met daarop alle dierbare herinneringen. Maar daarnaast heb je waarschijnlijk ook veel andere spullen liggen die financiële waarde hebben. 

Al deze bezittingen wil je natuurlijk zo goed mogelijk beveiligen. Om dit te realiseren heb je verschillende opties voor huisbeveiliging. Hieronder geven we een paar tips voor deze huisbeveiliging. 

Deuren en ramen gesloten houden 

Ga je s’avonds allemaal de deur uit, zorg er dan voor dat je ramen en deuren gesloten houd. Doe je dit niet, dan maak je het ongenode gasten wel heel makkelijk natuurlijk. Zorg ook voor goede en eventuele dubbele sloten op de deuren. Denk ook aan de deur/poort die toegang geeft tot de achtertuin. Check deze ook op het feit of hij op slot zit.

Camera

Je kunt overgaan tot het plaatsen van camera’s. Camera’s zijn er in vele soorten. Je hebt voor een aantal tientjes al een simpele camera die toch een redelijk goed beeld geeft. Deze camera kun je vaak koppelen aan je smartphone met een app waardoor je op je telefoon kunt inloggen op de camera en daardoor kunt zien wat er bij je thuis gebeurd. Je kunt in de app vaak instellen dat je een bericht krijgt op het moment dat er beweging gedetecteerd wordt in en/of om je huis. Dus zit je dan op een verjaardag en er loopt iemand bij je voordeur, dan krijg je een toontje te horen via de telefoon en weet je dat er iemand bij je thuis is.

Qua camera’s kun je het zo professioneel maken als je wilt. Sowieso is het verstandig te kiezen voor een kwalitatief betere camera als je hem buiten hangt. Deze moet dan natuurlijk bestand zijn tegen de weersinvloeden. 

Ook kun je voor een camera kiezen die de beelden rechtstreeks doorstuurt naar een externe server. Zodoende blijven de beelden bewaart ook als de inbreker de camera verwijderen.